Introductie

Youth for Human Rights zet zich in voor de bekendmaking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. ...

Open deze pagina
introimage
JvMR aanwezig op Landelijke Dag Vrouwen voor Vrede

Zaterdag 29 oktober waren we uitgenodigd om een presentatie te geven op de landelijke dag van Vrouwen voor Vrede.

Vrouwen voor Vrede (http://www.vrouwenvoorvrede.nl/) is een internationale organisatie van vrouwen die activiteiten organiseert om de vrede te bevorderen. Zij ondersteunen vrouwen in conflictgebieden als Afhganistan en de Balkan, volgen de politiek kritisch, gaan de dialoog aan met beleidsmakers en wisselen informatie uit met de VN.

Opgericht in de jaren ’70, hebben veel van deze vrouwen de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt, maar zij zijn er niet minder actief om! Om die reden nodigen zij dan ook graag jonge(re) vrouwen uit om elkaar te inspireren.

Vanuit JvMR waren Merel Remmerswaal en Gerbrig Leistra aanwezig.

Het werd een hele interactieve dag, waarbij ervaringen tussen jong en oud werden uitgewisseld. Tijdens onze presentatie hebben we een aantal van de mensenrechtenclips vertoond. De vrouwen reageerden enorm enthousiast op onze campagne. Velen van hen kwamen na afloop naar ons toe om één of meerdere DVDs mee naar huis te nemen. Een aantal gaat de DVD zelfs presenteren bij de burgemeester van haar gemeente, als voorbeeld van een project dat gebruikt kan worden bij het realiseren van de millenniumdoelstellingen.

Niet alleen de uitwisseling van ideeën was nuttig, we hebben er na deze dag ook weer een aantal ambassadeurs bij!

Het middagprogramma werd gevuld door studenten van Global Goals, een stagebedrijf uit Leeuwarden waar Gerbrig contact mee heeft. De studenten hadden een spel ontwikkeld dat aansloot op het thema van deze dag: Economie, Mensenrechten en Vrede.

Met deze studenten zijn we inmiddels ook begonnen met de voorbereidingen voor ons volgende evenement: de International Walk for Human Rights, die dit jaar gehouden zal worden op 9 december in Leeuwarden.

Contactgegevens

Spijkerboor 3
8607 KA  Sneek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK:1111881 

© 2011 Jongeren voor de Mensenrechten / Webdesign door Newspectives