Introductie

Youth for Human Rights zet zich in voor de bekendmaking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. ...

Open deze pagina
introimage
11 juni in De Balie: Vriendschap in gebieden van conflict

Zeer interessante avond in De Balie in Amsterdam over vriendschap in conflictgebieden. Meld je aan via de site van De Balie

Op deze avond wordt de rol van vriendschap onderzocht in gebieden waar vrijheid van culturele expressie wordt bemoeilijkt of verhinderd door conflict, armoede of repressie.

Sprekers op deze avond zijn: George Ngwane, Liza Largoza Maza en Fleur Ravensbergen. De avond begint om 20.00 uur.

George Ngwane (voorzitter Nationaal Book Development Council, Cameroon) initieerde een vredesproject, een cultureel initiatief dat inwoners van drie dorpen op de grens tussen Kameroen en Nigeria tezamen bracht door middel van sport, muziek en dans. Dit gebied, de Bakassa Peninsula is al sinds 1990 een felbevochten gebied met etnische conflicten die aan de orde van de dag zijn.

Liza Largoza Maza is een Fillipijns vrouwenactiviste die een cruciale rol speelde in de Purple Rose Campaign, een campagne georganiseerd door GARIELA die de vrouwenhandel aan de kaart probeerde te stellen. 

Fleur Ravensbergen is assistent-directeur van de Dialogue Advisory Group, waarvoor zij medieert tussen overheden, semi-overheden en NGO's.

Contactgegevens

Spijkerboor 3
8607 KA  Sneek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK:1111881 

© 2011 Jongeren voor de Mensenrechten / Webdesign door Newspectives