Introductie

Youth for Human Rights zet zich in voor de bekendmaking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. ...

Open deze pagina
introimage
JvMR op het Keti Koti Festival

Jongeren voor Mensenrechten was vandaag aanwezig bij het jaarlijkse Keti Koti Festival dat traditiegetrouw op 1 juli gevierd wordt in het Oosterpark in Amsterdam.

Bij het nationaal monument slavernijverleden, werd in aanwezigheid van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima herdacht dat op 1 juli 1863 de slavernij werd afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen. Minister Lodewijk Asscher hield een toespraak waarin hij namens de regering zijn "diepe spijt" betuigde over het Nederlandse slavernijverleden. In zijn toespraak zei hij onder meer: 

“…De geschiedenis verplicht ons te leren van het verleden en onrechtvaardigheid ook in deze tijd met alle kracht te bestrijden. Door schending van de mensenrechten aan de kaak te stellen. Door discriminatie te bestrijden. Door moderne slavernij, in arbeid en prostitutie, aan te pakken. Daar worden wij nu op beoordeeld. ....

Laten wij voorkomen dat onze kinderen en kleinkinderen zich later voor óns moeten schamen. Wij staan hier vandaag verbonden in vrijheid. Vrijheid die je bijna kunt voelen, ruiken, proeven in deze stad. Dat is de betekenis van Keti Koti voor onze toekomst. Wij zijn nu verantwoordelijk om die vrijheid iedere dag opnieuw te verdedigen.”  

JvMR sluit zich hier bij aan en stelt dat het verdedigen van onze vrijheid begint bij educatie over de mensenrechten. Onze stand trok veel belangstellenden die spontaan onze petitie ondertekenden. Naast de leuke gesprekken die aan onze kraam ontstonden was Keti Koti 2013: gezellig druk, een goede sfeer en lekker eten!

Contactgegevens

Spijkerboor 3
8607 KA  Sneek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK:1111881 

© 2011 Jongeren voor de Mensenrechten / Webdesign door Newspectives